Epilepsie bij honden
Hèt naslagwerk voor de eigenaar van een hond met epilepsie!

Home

Woordenboek

Nieuws

Viavet

Uw Dierenarts

Canine Epilepsy Resources

Home

Er is ook een forum waar ervaringen met andere eigenaren uitgewisseld kunnen worden. Klik in het menu op <forum>.
 


Wat is epilepsie?

Soorten epilepsie

Soorten aanvallen

Diagnose en onderzoeken

Aanvullend onderzoek

Behandeling

Valium protocol

Alternatieve behandeling

Voeding bij epilepsie

Wat te doen als...

Veel gestelde vragen

Belangrijk!

Contact

Gastenboek

Forum


De laatste jaren lijkt het wel of er steeds meer honden epilepsie of epileptiforme aanvallen ontwikkelen. Een aantal van de oorzaken voor dit verschijnsel wordt toegewezen aan de leefomstandigheden van de moderne huishond.

Eigenaren waarvan de hond op een bepaald moment een aanval krijgt, wenden zich in de eerste instantie tot hun dierenarts, die vaak zelf niet goed weet wat te doen en te gauw grijpt naar de conventionele methode van direkt op de medicijnen te zetten in de hoop dat de aanvallen minder worden. Dat dit echter zelden het geval is, blijkt uit de steeds meer gestelde vragen op openbare fora en emaillijsten op internet. Na het bezoek aan de dierenarts worden veel eigenaren naar huis gestuurd met onbeantwoorde vragen. Ze voelen zich machteloos en onbegrepen.

Deze website gaat in op alle aspecten van epilepsie bij honden, van een uitleg wat het precies is, tot aan behandelmethodes aan toe. Echter, deze site kan nimmer uw dierenarts vervangen! Het succes van slagen van een behandeling hangt grotendeels af van de samenwerking met uw dierenarts. Denk nooit dat u het alleen kan. Indien uw dierenarts niet openstaat voor uw eigen inbreng, zoek dan een dierenarts die dat wel doet!

De site werkt eenvoudig: via het menu aan de linkerkant kiest u het onderdeel waar u meer over wilt weten. U komt dan op de betreffende site, waar u de gewenste informatie kunt vinden. Begrijpt u een woord niet, dan kunt u via het menu bovenaan de pagina naar het woordenboek, waar u op alfabetische volgorde kunt zoeken.

Disclaimer:
Hoewel bij de samenstelling van de internetsite van Epilepsie bij honden de grootste zorgvuldigheid is betracht, kan de beheerder ervan niet aansprakelijk worden gehouden voor de gevolgen van het gebruik van deze internetsite.

 

 

Copyright © VETMED. All rights reserved.